Fraktfritt över 500 kr under 2 kg | Säker Betalning med Svea Checkout

pH-Kalk (500 g)

pH-kalk är basiskt och är tänkt för basning av kroppen.

pH-kalk kommer från miljöopåverkade naturliga mineralgruvor i Europa. Det är smak och luktfritt, har inga syntetiska tillsatser och är rengjord samt håller dokumenterad livsmedelskvalitet.

I dagens moderna samhälle är det lätt att vi blir försurade. Vid överbelastning av stress/mjölksyra,sur mat och negativa tankar klarar inte kroppen alla gånger att neutralisera syran.

pH-kalk hjälper oss i den processen. Den hjälper oss med den viktiga pH-balansen. Vi blandar vår kalk i egna lokaler enligt eget välbeprövat recept.

Hur du använder pH-kalk Tag pH-kalk dagligen. Kalken är optimal i alla åldrar – man är aldrig för ung eller för gammal att börja. pH-kalk fungerar även som solskydd, då pigmenteringen är ett samspel mellan UV-ljus, D-vitamin och kalk. Tag ett par matskedar kalk under solning (i en PET-flaska med vatten som du dricker klunkvis ur under dagen) så motsvarar detta en solskyddsfaktor kring 10-12. Vidare är kalken effektiv mot benskörhet, eftersom man går på grund- problemet försurningen, samtidigt som man fyller på med kalk. (Viktigt här är att hålla balansen med magnesium om du redan har diagnosen benskörhet) Effektiv pH-balansering: pH-kalk skall intas minst 30 minuter innan mat för att inte störa matsmältningen. Man rör ut kalken i ett glas vatten och dricker den. Startdos: 1-3 tsk per dag. Öka efter hand till 2-3 msk per dag. Avsyrning av en normalfrisk människa kan ta kring två månader, och kräva kring ett kilo kalk, förutsatt att man sköter kosten i övrigt. Vårt pH-kalk innehåller ca; 70% Kalciumkarbonat (Ca) 30% Magnesiumkarbonat (Mg) – det vill säga 50/50 mmol. 1 tsk (5 gr) består av 1400 mg Ca, 600 mg Mg och 3000 mg CO3.

Kuriosa om pH-kalk Människan består av i princip 4 ämnen (i storleksordning): Syre /Väte /Kol /Kväve. Vi har också Kalcium och Fosfor – det mesta bundet i skelettet. Resten är spår- ämnen. Väte, Kol och Kväve binder upp, späder ut, och tränger undan syret. Miljön runt cellen ska vara lätt basisk. Stress, brist på cirkulation/motion och en syrarik mat belastar denna miljö. Ett sänkt pH i vävnaden är grunden till inflammation. Vi kan se till att kroppen har god tillgång på basämnen.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
PB4789


Andra har även köpt
Produkter

Handla

Information