Fraktfritt över 500 kr under 2 kg | Säker Betalning med Svea Ckeckout

Hampa Olja

Hampaolja är en kallpressad naturprodukt av industrihampa som innehåller olika koncentration aktiva ämnen kallade cannbinoider. Det cannabinoida systemet blir mer känt runt om i världen. Cannbinoider finns även i kakao, svartpeppar och ett flertal andra växter.

Induatrihampa är godkänd som livsmedel och för annan tillverkning inom EU. 

Sedan EU införde regler om att alla växter som har en hälsopåverkan ska medicinklassas och dessa då enligt nya lagen måste genomgå likadana studier som kemiska läkemedel fast vi har en ibland mångtusenårig tradition av växterna så har ett flertal växter, även icke giftiga, plockats bort från marknaden.

Flertalet av leverantörerna har inte råd till dessa mycket dyra studier då resultatet av studierna ej heller leder till patenterbara produkter.

Förlusten för oss medborgare blir att växter som bevisligen har en positiv inverkan på vårt nervsystem eller hormonsystem inte längre finns tillgängliga för oss eller så finns det enbart kemiska kopior. 

Människan kommer från naturen och har levt i samklang med naturen i alla tider. Nu fråntas vi läkande växter vilka istället borde användas mer! Jag ser detta som ett systemfel som idag regleras via EU.

Traditionellt använda växter borde aldrig fått gå under samma regler som kemikalier. Naturmedicinen har inte råd med den lobbyverksamhet som den stora läkemedelsindustrin har så framtiden ser ut att ge oss fler kemikalier med ofta mycket svåra biverkningar.

Jag frågar mig varför då inte tex kakao, svartpeppar, vitlök, gurkmeja och vit flugsvamp läkemedelsklassas? De har påverkan på oss och borde också räknas in. Varför medicinklassas inte energidrycker och kaffe?

Follow the money!

#cannabinoider #endocannabinoidasystemet

 

SvenskaEnglish

Produkter

Handla

Information

 

SvenskaEnglish