Fraktfritt över 500 kr under 2 kg | Säker Betalning med Svea Checkout

Råd om Tyst Inflammation

 

Tyst inflammation - En tickande bomb

Det finns en gemensam nämnare för alla kroniska sjukdomar och det är inflammation!

Inflammation i en muskel känns som värk men inflammation i kärl, bukspottkörtel, hjärna känns inte, s.k. tyst inflammation.

Cancer, hjärt/kärl-sjukdomar, diabetes, depression och alzheimer kan inte existera utan inflammation. Det här innebär att oavsett sjukdom så bör den primära vården vara antiinflammatorisk med naturliga ämnen, kost och livsstilsförändring. Läkemedel räddar liv, är kraftfulla och tar bort inflammation men bromsar läkandet. Använd så kort tid som möjligt i samråd med Din läkare. Läkemedel har ofta många biverkningar. 16500 personer dör i USA varje år p.g.a. läkemedel. 10% av våra inlagda i Sverige ligger på sjukhus p.g.a. biverkningar.

Naturmedel/naturliga näringsämnen minskar/tar bort inflammation och ökar läkandetakten.

Inflammation skadar alla celler och blockerar mitokondrieandning.

Hur vet man om man har en tyst inflammation? Svarar du ja på minst tre av följande frågor så har du hög risk för tyst inflammation: Är du överviktig (BMI över 25)? Äter du kolesterolmedicin eller hjärtmedicin? Har du sockersug? Lider du av trötthet?

Inflammationsprocessen ökar i takt med att förhållandet omega6:omega3 ökar. Insulin ökar också graden av inflammation så att få blodsockret i balans är bland det viktigaste vi kan göra.

Tenisha i USA som lidit av blodproppar i flera år åt 40 olika mediciner och hade amputerat sina underben. Läkaren vill amputera hennes händer som var helt obrukbara. Hon fick ett kraftfullt antiinflammatoriskt tillskottsprogram där hon tog tillskott varje timme vaken tid. Hon åt enbart Medical food och bla. Ingefära, cayenne, flavonoider och omega3. Efter tre veckor var hennes händer återställda. Inom ett år var hon medicinfri med hjälp av Dr. Bob Rakowski, Texas.

Smärta och trötthet = inflammation!

Omega Omega6:Omega3-kvoten bör vara 2:1 Rekommendationen för

cancer är 2:1 Hjärt/kärlsjukdomar 4:1

Verkligheten ser helt annorlunda ut i befolkningen. Blodprovstagning har visat att vår befolkning har betydligt större obalanser.

Den äldre generationen ca 10:1 De yngre ca 19:1 ADHD upp till ca 40:1

Med tanke på hur många inflammationssjukdomar de äldre har idag så är den yngre generationen en tickande bomb med den obalansen i omega6:omega3!

Omega3 motverkar inflammation genom 13 olika processer en del beskrivna av den finske läkaren Matti Tolonen i boken ”Näring och mental hälsa”.

Andra ämnen som är inflammationshämmande (hämmar cox2) är curcumin, rosmarin och reservatrol. D-vitamin detoxar kroppen och är antiinflammatorisk.

Boka konsultation för en kostplan. Rekommenderade produkter och livsmedel är: Cirkulan, Sybas, Q10, Glucoboss för blodsockerbalans, Optoimal Greens, E-Epa, Cayenne, Ingefära, Meriva, Gurkmeja, Blåbär, Detox, Relaxator för att få ner stresshormoner och maxa syresättningen!

Beställ här på Husapoteket.

Råd om gallan

 

Här kommer kort information om vilka örter som traditionellt använts vid gallbesvär. Var uppmärksam på att informationen främst ska ses som inspiration och att en del inte passar vid gallsten. Är du osäker så ring för rådgivning. Fyll först i FABen under fliken rådgivning och maila den till mig. Vid sjukdom rådfråga din läkare innan användning av örter då vissa örter kan påverka medicin.

Örter: Andrographis: king of bitters, ökar gallavsöndring.

Anis: kramplösande även i gallvägar

Berberis: svag galla samt förstoppning, galldrivande

Blåbär: antiinflammatorisk ökar fas 2 i lever

Boldo: galldrivande, vid dålig nedbrytning av fett (illamående efter fet mat) Ökar fas 1 i lever, leverns första reningssteg.

Cascara: laxermedel som även stimulerar gallan, överdosera inte!

Fänkål: Kramplösande, väderfördelande. Kramp i mag-tarmkanalen och gallvägarna. Aptitlöshet, aneroxi, dålig matsmältning. Muskelspänning i tunntarmen. Drick som te eller tugga fänkålsfrö efter maten.

Gentiana: Bittermedel, ökar salivproduktion, galldrivande. Tonikum (förbättrar hälsan efter akut eller kronisk sjukdom. Bakterie-, svamp-, parasithämmande. Gallsmak (ofta efter fet mat) + torr i munnen.

Gurkmeja: Ej vid gallsten. Koloretikum, galldrivande, leverskyddande. Leveravgiftning: minskar fas 1, ökar fas 2 (bra för rökare). Hepatit, lever- och gallbesvär. Cancerhämmande, antioxidant. Förstoppning pga för litet gallsyra. Den mest antiinflammatoriska örten vi har!

Kronärtskocka: Koloretikum, bittermedel. Svag matsmältning, spec gallbesvär. Leverskyddande, -regenererande. Leversjukdomar, hepatit, skrumplever mm. Urindrivande. Njurproblem. Leveravgiftning ökar fas 1 – alt till Mariatistel vid gallbesvär. Kolesterol- och triglyceridsänkande. Förebygger åderförkalkning

Kummin: Kramplösande, väderfördelande. Kramp i mag-tarmkanalen. Uppkördhet. Aptitlöshet, dyspepsi. Stimulerar produktion av matsmältningssafter. Motverkar kolik pga svårsmält mat (bröd, ost, kål).Spec lämplig vid kolik, flatulens.

Mahonia: Galldrivande, milt stimulerande för tarmen. Psoriasis, eksem. Förstoppning, dålig lever.

Maskros: Koloretikum, galldrivande. Bittermedel. Ev stennedbrytande (njur- o gallsten). Gallbesvär, gallsten

Nejlika: Ökar trypsinaktivitet vilket verkar läkande för magsäcken. Väderfördelande, motverkar kräkning. Svag matsmältning spec med gaser och infektion. Inflammatoriska tarmsjukdomar.

Pepparmynta: Ej vid gallsten. Väderfördelande. Kramplösande i glatt muskulatur i matsmältningskanalen. Svag matsmältning spec vid gallbesvär.

Småborre: Lite besk, för att öka produktionen av galla och matsmältningssafter. Kramplösande. Inflammation i gallblåsan, i sht gallsten. Njursten. Gynnsam för leverfunktionen. Inflammationshämmande. Inflammation i mag-tarmkanalen, diarré.

Valnöt: Bittermedel, gallmedel, inflammationshämmande (ev pga ökade proteolytiska enzymer). Svag matsmältning. Inflammatoriska led- och muskelsjukdomar. Förbättrar även blodcirkulationen. Överdosera ej.

Vattenklöver: Bittermedel, gallmedel. Svag matsmältning. Inflammationshämmande.

Kom ihåg att vi svarar olika bra på naturmedel och många bitterörter även har en parasit och svampdödande effekt så det kan vara viktigt med hur lång behandlingen är och att komplettera med probiotika. Det finns mycket litteratur om örter och jag vill öka intresset för detta då många också är utan biverkningar samt inte förstör miljön.

 

Råd om kalla fötter och händer

 

Kalla händer och fötter beror på nedsatt cirkulation. orsakerna till det kan variera. Cayennepeppar ger kväveoxid som är blodkärlsvidgande. Cayenne ökar också cirkulation och förbränning.

Ta cayennepeppar i din morgondryck. Jag blandar själv med vatten och Mighty greens eller Basics och Activize. Glömmer jag att ta så dröjer det två till tre dygn innan fötterna känns som isbitar på kvällen:)

Det finns många tillstånd som t.ex kranskärlsproblem, minnesproblem m.fl. som kan minska med en bättre syresättning. Var försiktig om du har sköra magslemhinnor. Dosera en till tre ggr per dag.

Syresättningen ökar också med Medveten Andning. Relaxatorn är ett utmärkt hjälpmedel för dig som vill få in en bättre andningsrytm och ett inre lugn.

Ingefära är en av våra allra bästa cirkulationsörter.

Glöm inte att röra på dig! Är du immobil så är det viktigt att så gott det går spänna kroppens muskler i tur och ordning minst trettio minuter per dag. Det bibehåller cirkulation, lymfflöde och muskelmassa.

Råd om Benskörhet

 

Benskörhet uppkkommer efter urlakning av skelettet främst pga försurning i kroppen. 

De viktigaste ämnena för att binda upp kalket i benstommen är Magnesium, Bor och vitamin K.

Vid benskörhet har man ca 0,62 % magnesium i skelettet. Ett friskt skelett har drygt 1 %. En tand har 1,7 % och en tigertand som ska kunna knäcka ben har 5 % magnesium! 

Kalk är som tegelsten i skelettet medan magnesium ihop med Bor, vitaminerna K2 och D är murbruket.

Det finns exempel på tillfrisknande av även långt gången benskörhet med tillskott av magnesium.

Gör en hårmineralanalys för att se ditt behov.

Håranalyserna visar att ca 80 % av de bensköra behöver magnesium och ca 20% behöver både kalk och magnesium.

Rekommenderade produkter är 

MinPlex B, Magnesium plus med vitamin B6, Lipolar balans med vitaminerna K2 och D samt D3-vitamin.

Tag endast extra kalk när du har mätt ditt kalkbehov. Kalk som inte binds upp i skelettet bidrar till stelhet i leder och muskler samt torrt hår och torr hy.

 

Produkter

Handla

Information