Fraktfritt över 500 kr under 2 kg | Säker Betalning med Svea Checkout

Nya bloggen!

Virus, hosta och förkylningstider -stärk ditt immunförsvar!

 

Immunförsvarets roll är att rensa ut främmande mikroorganismer som bla virus och bakterier. Stärk ditt immunförsvar för att minska risken för allvarlig infektion!

Kampanj nu på vissa produkter!

Immunförsvaret är beroende av vitamin D och vitamin C.

Ett bra D-vitaminvärde är 120-150 nm/liter i ett blodprov.

C-vitamin kan man boosta med upp till 10 gram om dagen vid behov då människan är ett av mycket få däggdjur som själv inte tillverkar eget C-vitamin.

De goda bakterierna i tarmarna står för en mycket stor del av vårt försvar. Dessa stärker man genom att äta rå lök, surkål och rotfrukter som kokt potatis då de lever av dess mellanlånga kolhydratkedjor. Matar vi dem så trivs de bättre!

Det finns många naturliga ämnen som är bakteriedödande och/eller virushämmande som t.ex. kolloidalt silver, vitlök, oreganoolja samt lysin.

Vid hosta prova avkok av timjan eller timjankoncentrat.

Kom ihåg att feber är ett av kroppens bästa försvar då vi redan är infekterade och det är bara vid mycket höga temperaturer aller vid stor medtagenhet vi behöver febersänkande medel. Hjälp febern genom att bädda ner dig och dricka varmt gärna med ingefärapulver eller färsk ingefära och vitlök i.

För inomhusluften kan man ha några droppar av eterisk olja i en skål vatten med ett ljus under som eucalyptus, tea-tree, timjan eller rosmarin som en decinficering och minskad luftspridning. 

Spraya Kolloidalt silver på en trasa och tora av dörrhandtag och andra ytor vi berör ofta som tex spolknappen på toa och våra mobiltelefoner.

En gammal huskur är att smörja in bröstkorg och bröstrygg med sesamolja med ev några droppar eterisk olja i för att värma bröstkorgen och stötta lungorna vid hosta.

Tvätta händerna och rör inte ansiktet i onödan när du är hemifrån.

Dessa enkla råd ska inte ersätta läkarvård. Har du oro om infektioner så ring vårdguiden 1177.

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information