Fraktfritt över 500 kr under 2 kg | Säker Betalning med Svea Ckeckout

Nya bloggen!

Utmattning och näring

Energi skapas av våra mitokondrier i bl.a. muskelcellerna. Ju mer vi rör oss desto fler "energifablriker" får vi och vi upplever då att vår kondition blivit bättre. Men vad händer när vi är igång alldeles för mycket och kroppen inte får den återhämtning som behövs för att reparera och ersätta gamla celler?

För att vara igång krävs att binjurarna kan tillverka adrenalin. Vid långvaig stress blir de överbelastade och behöver vila. Dessutom bränner vi mer av magnesium, kalium, C- och B-vitaminer när vi stressar.

Att öka på dessa ämnen är mycket viktigt. Precis som att vi dricker mer vatten när vi tränar så behöver vi mer byggmaterial när kroppen arbetar hårdare.

Det finns inte många tillskott med salterna Natrium, magnesium och kalium varför jag nu vill visa Basen Plus. Kalium som är extra viktigt vid utmattning och för ett friskt hjärta ska man inte äta utan att konsultera med någon kunnig och ha en provtagning i botten. Men ett tillskott där salterna är balanserade går bra, försiktig dosering dock vid högt blodtryck även om ett högt blodtryck kan påverkas positivt av extra magnesium och kalium.

Magnesium är det mineral som gör att muskelcellen kan släppa sin kontraktion/spänning vid muskelarbete. Detta speglas bäst av undertrycket.

Mineralerna i Basen plus är de fyra som upprätthåller cellens elektriska spänning så det är av avgörande betydelse att de finns på plats och att de är i någorlunda balans för att cellen ska kunna utföra alla sina uppgifter.

Vid utmattning är det viktigt att träna med försiktighet. Rekommendationen är långsam träning med inslag av lite intervall. Det kan betyda yoga och Tai Chi som grund med promenader i varierad takt. Undvik träning som skapar stresshormoner.

Finns stora problem med sömn och stress så gör ett Dutch-test/hormontest. Att använda Relaxator 15-30 minuter om dagen för att få en djupare långsammare andning hjälper kroppen att slå om från stressläge till parasympatiskt läge/vila!

https://www.pm-international.com/?action=product&p_id=25447&cid=203&TP=6131209&lang=sv

#utmattning #basenplus #dutch-test #relaxator #adrenalin #binjurar #näringsterapeuten

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

SvenskaEnglish

Produkter

Handla

Information

 

SvenskaEnglish